Info
Bestil billeder
Materialet på odensebilleder.dk varierer i kvalitet, forstået som billedfilens størrelse og opløsning. Det er ikke muligt at downloade en bedre digital kvalitet end den der findes på websitet.
Vi har ikke mulighed for at give adgang til at du kan bestille nyscanninger, for at opnå en bedre digital kvalitet end den, vi stiller til rådighed.
Du er altid selv ansvarlig for at overholde ophavsretsloven, når du bruger materiale og billeder. Ophavsretsbeskyttet materiale må kun bruges med ophavsmandens/fotografens tilladelse.
Rettigheder og brug
Billederne på odensebilleder.dk er gjort tilgængelige af Tid - Museum for Odense og Museum Odense.
Vi gør os umage med at registrere så præcise oplysninger som muligt om billederne og vurdere deress ophavsretsmæssige status bedst muligt. Men det er ikke altid helt enkelt - og der kan snige sig fejl ind. Derfor tager vi forbehold for, at noget indhold kan være registreret forkert.
Når du bruger et billede fra siden - f.eks. deler det på sociale medier, bruger det i en artikel, på din hjemmeside eller i en bog - skal du selv sikre, at det sker i overensstemmelse med ophavsretsloven.
Billederne er ikke tiltænkt kommerciel brug - altså ingen annoncer, reklamer eller videresalg. Og uanset om et billede er beskyttet af ophavsret eller ej, skal det ikke bruges i sammenhænge, der krænker personerne på billedet eller den fotograf, der har taget det. Det handler om respekt - både for motiv og skaber.
Ophavsretten tilhører fotografen - ikke museet, der opbevarer billedet. Ved brug udenfor odensebilleder, skal du selv sørge for at indhente tilladelse fra fotograf og ophavsmand til billedet.
Find ud af mere om ophavsret via kulturministeriets side om ophavsret: Ophavsret: Billedkunst og fotografier
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Jeg kan ikke finde fotografier af det, jeg søger?
Der kan være flere grunde:
- Vi har ikke et fotografi af det pågældende motiv i samlingen.
- Fotografiet er endnu ikke digitaliseret og dermed ikke tilgængeligt på odensebilleder.dk.
- Fotografiet er ikke registreret fyldestgørende og dukker derfor ikke op i søgningen. Prøv igen med beslægtede søgeord.
Har Museum Odense flere billeder end dem på odensebilleder.dk?
Ja. Ikke hele samlingen er endnu digitaliseret, så der kommer løbende nyt materiale på siden. Vi prioriterer vores ressourcer på at registrere billederne endnu bedre samt løbende at digitalisere og gøre endnu mere materiale tilgængeligt, så flest muligt får glæde af det.
Odensebilleder.dk fokuserer kun på billeder fra Odense. Du kan søge i alle Museum Odenses samlinger - inkl. registrerede billeder fra andre lokaliteter - via museets samlingsside på samlinger.museumodense.dk.
Jeg vil gerne bruge et billede fra odensebilleder.dk - hvad gør jeg?
Du er altid selv ansvarlig for at overholde ophavsretsloven, når du benytter eller videregiver materiale og billeder.
- Er billedet frit for ophavsret? Du kan bruge det, som du ønsker - med henvisning til odensebilleder.dk og Museum Odense.
- Er billedet stadig beskyttet? Du skal indhente tilladelse fra fotografen eller rettighedshaver - ofte VISDA (tidl. Copydan Billeder).
Jeg har flere oplysninger om et fotografi - hvem skal jeg kontakte?
Der er endnu ikke mulighed for direkte at hjælpe med at tilføje og forbedre de oplysninger der findes om billedets fotograf, datering, steder eller de personer, der er på billedet.
Vi er dog meget taknemmelige for flere oplysninger om materiale i vores billedsamling. Kontakt
Hvad skal jeg skrive i billedteksten, hvis jeg bruger et billede fra odensebilleder.dk?
En god billedtekst krediterer fotografen og giver læseren nem mulighed for at genfinde billedet. Vi opfordrer derfor alle, der bruger billederne til at skrive billedtekster således:
Motiv. Datering. Fotografens navn. Institution.
Eksempler:
- Villa Brandt. Hunderupvej 71. 1914. Fotograf: © Otto Nørmark. Museum Odense /odensebilleder.dk.
- Munkebjergskolen. Fengersvej 6. 1948. Fotograf: © Herluf Lykke. Museum Odense /odensebilleder.dk.
- Munkebjerghuset. Hjallesevej. 1900. Fotograf: Ukendt. Museum Odense /odensebilleder.dk.
Hvem har ophavsretten til et fotografi?
Ophavsretten tilhører fotografen - ikke museet, der opbevarer billedet. Ved brug udenfor odensebilleder, skal du sørge for at indhente tilladelse fra fotograf og ophavsmand til billedet.
Vær opmærksom på at et fotografi ifølge loven kan være beskyttet som fotografisk billede i 50 år efter det år, hvor fotografiet blev fremstillet. Og som fotografisk (kunst)værk i indtil 70 år efter ophavsmandens død.
Læs mere om rettigheder og brug
Hvor kan jeg finde flere oplysninger om et billede?
Alle kendte oplysninger vises ved billedet. I nogle tilfælde kan der dog findes ekstra info i genstandsregistreringen på Museum Odense samlingside samlinger.museumodense.dk - billedets genstandsnummeret står ved billedet.
Jeg har selv fotografier derhjemme, som jeg ønsker at aflevere til odensebilleder.dk
Vi modtager i øjeblikket ikke mindre private samlinger - hverken digitalt eller fysisk.
Du er dog velkommnen til at kontakte os for at høre nærmere. Kontakt Museum Odense
Jeg har taget et billede eller er vist på et billede, som ligger på odensebilleder.dk - jeg har ikke givet tilladelse?
Alt materiale på odensebilleder.dk skal overholde ophavsrets- og persondataloven. Hvis der er materiale der ikke lever op til lovgivningen, så kontakt Museum Odense, så det kan blive rettet hurtigt. Kontakt Museum Odense
Kontakt
Ønsker du at bestille billeder? - Læs mere om bestilling.
I tvivl om ophavsret og rettigheder? - Læs om rettigheder og brug.
Har du læst listen over hyppigt stillede spørgsmål - FAQ?
Har du spørgsmål der ikke er besvaret i punkterne ovenfor kan du kontakte museum@odense.dk.